REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řezy ze svíčkové s veronskou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Veronská omáčka se žampióny, jako skvělá zálivka ke steakům z pravé svíčkové.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gsvíčkové
mletý pepř
olej
sůl
Na omáčku:
250 gžampiónů
50 gmásla
1 ksmalé cibule
1 ksstroužku česneku
2 lžícenasekané petrželky
2 lžičkyhladké mouky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na části rozehřátého másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, petrželku a rozetřený česnek
2. Pak vše poprášíme hladkou moukou, přidáme tence nakrájené žampióny, osolíme je, opepříme a dusíme, až žampióny změknou
3. Podle potřeby podlijeme 2 lžícemi vody
4. Před podáváním omáčku zjemníme zbylým čerstvým máslem
5. Svíčkovou odblaníme, nakrájíme na 8 tenkých plátků, lehce naklepeme (nejlépe sevřenou pěstí), urovnáme do původního tvaru, osolíme, opepříme a prudce opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji
6. Steaky přeložíme na talíře, zalijeme omáčkou a hned podáváme.

Doporučení:

– Příloha: Smažené bramborové hranolky nebo také houskový knedlík.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy