REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řízek bouzovského kastelána

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátek telecího masa plněný vejci a slaninou a přelitý omáčkou z výpeku, kari koření, smetany a žampiónů.


Ingredience:
5 ksplátků telecí kýty
3 ksvajec
350 grajčat
100 gsmetany
100 gžampiónů
90 gkečupu
60 goleje
50 gslaniny
20 gmásla
kari koření
sůl

Postup:

1. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme na pánvi, přidáme vejce a mícháme do ztuhnutí
2. Telecí řízky naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a do středu dáme kopičku míchaných vajec
3. Řízky přehneme, trochu zmáčkneme, okraje rozklepneme paličkou a zvolna je po obou stranách opečeme na horkém oleji
4. Měkké vyjmeme, do výpeku dáme nakrájené žampióny, kečup, kari koření
5. Vše lehce orestujeme, přilijeme smetanu a krátce povaříme
6. Řízky na talíři ozdobíme plátky rajčat a přelijeme omáčkou.

Doporučení:

Podáváme s vařenými brambory nebo rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy