Na oleji opečené roštěnky se žampiony a zeleninou, servírované s bylinkovým máslem.
Ingredience:
600 g | roštěné |
olivový olej | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na zeleninu: | |
200 g | zelených fazolek |
100 g | žampionů |
1 ks | malé cukety |
1 ks | červené papriky |
1 ks | malého květáku |
1 ks | cibule |
olivový olej | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl | |
Na bylinkové máslo: | |
2 lžíce | nasekané petrželky |
150 g | másla |
1 ks | stroužku česneku |
šťáva z 1/2 citronu | |
sůl |
Postup:
1. Očištěný květák rozebraný na růžičky i očištěné přepůlené fazolky krátce povaříme v osolené vodě, scedíme je a necháme okapat
2. Omytou cuketu a očištěnou papriku i žampiony nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka
3. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme žampiony, přidáme nakrájenou cibuli, papriku i cuketu, promícháme, pak vmícháme květák s fazolkami, osolíme, opepříme a krátce vše osmahneme
4. Změklé máslo smícháme s oloupaným prolisovaným stroužkem česneku, na jemno nasekanou petrželkou, citronovou šťávou a solí
5. Očištěnou roštěnou nakrájíme na plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji zprudka po obou stranách opečeme (pokud je nechceme krvavé můžeme je krátce dopéct v troubě)
6. Hotové roštěnky podáváme s teplou zeleninou, bylinkovým máslem a bramborami.