REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěnky s bylinkovým máslem a zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na oleji opečené roštěnky se žampiony a zeleninou, servírované s bylinkovým máslem.


Ingredience:
600 groštěné
olivový olej
mletý pepř
sůl
Na zeleninu:
200 gzelených fazolek
100 gžampionů
1 ksmalé cukety
1 ksčervené papriky
1 ksmalého květáku
1 kscibule
olivový olej
mletý pepř
voda
sůl
Na bylinkové máslo:
2 lžícenasekané petrželky
150 gmásla
1 ksstroužku česneku
šťáva z 1/2 citronu
sůl

Postup:

1. Očištěný květák rozebraný na růžičky i očištěné přepůlené fazolky krátce povaříme v osolené vodě, scedíme je a necháme okapat
2. Omytou cuketu a očištěnou papriku i žampiony nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka
3. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme žampiony, přidáme nakrájenou cibuli, papriku i cuketu, promícháme, pak vmícháme květák s fazolkami, osolíme, opepříme a krátce vše osmahneme
4. Změklé máslo smícháme s oloupaným prolisovaným stroužkem česneku, na jemno nasekanou petrželkou, citronovou šťávou a solí
5. Očištěnou roštěnou nakrájíme na plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji zprudka po obou stranách opečeme (pokud je nechceme krvavé můžeme je krátce dopéct v troubě)
6. Hotové roštěnky podáváme s teplou zeleninou, bylinkovým máslem a bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy