Skvělá minutka z hovězího roštěnce.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | roštěnky (hovězí roštěnec) |
2 lžíce | oleje |
mletý pepř | |
sůl | |
Petrželkové máslo: | |
80 g | másla |
2 ks | malé cibulky |
citrónová šťáva | |
mletý pepř | |
petrželka |
Postup:
1. Z roštěnek odstraníme tuk, šlachy, okrajové blány nařízneme a mírně naklepeme
2. Potřeme je olejem, posypeme čerstvě mletý pepřem a necháme chvíli odležet
3. Před podáváním je osolíme, opečeme po obou stranách pod grilem nebo na pánvičce, dáme do mísy na petrželové máslo, mísu přiklopíme pokličkou, postavíme nad nádobu s vařící vodou a necháme 3-4 minuty stát
4. Potom je hned podávámePříprava petrželového másla: Změklé máslo smícháme s velmi jemně nakrájenou cibulkou, petrželkou, citrónovou šťávou a mletým pepřem.
Příloha: Smažené bramborové hranolky a zeleninové obložení.