REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slavnostní řezy z vepřové svíčkové

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované plátky vepřové svíčkové potřené směsí z kuřecích jater a dalších ingrediencí, servírované s opečenými brambory.


Ingredience:
500 gvepřové svíčkové
200 gkuřecích jater
1-2 lžícekečupu
1 ksvětší cibule
1 kskapie nebo červené masité papriky
5 clčerveného vína
worcesterská omáčka
máslo
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Svíčkovou osolíme, opepříme a pokapeme worchesterskou omáčkou, potřeme olejem a necháme 1 hodinu odležet
2. Na másle osmahneme cibuli, přidáme nadrobno pokrájená kuřecí játra a papriku a dusíme doměkka
3. K měkkým játrům přidáme červené víno a kečup a dusíme, až směs zhoustne
4. Na másle zprudka opečeme svíčkové řezy, na talíři je potřeme směsí z jater a podáváme s opečenými brambory.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy