Marinované plátky vepřové svíčkové potřené směsí z kuřecích jater a dalších ingrediencí, servírované s opečenými brambory.
Ingredience:
500 g | vepřové svíčkové |
200 g | kuřecích jater |
1-2 lžíce | kečupu |
1 ks | větší cibule |
1 ks | kapie nebo červené masité papriky |
5 cl | červeného vína |
worcesterská omáčka | |
máslo | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Svíčkovou osolíme, opepříme a pokapeme worchesterskou omáčkou, potřeme olejem a necháme 1 hodinu odležet
2. Na másle osmahneme cibuli, přidáme nadrobno pokrájená kuřecí játra a papriku a dusíme doměkka
3. K měkkým játrům přidáme červené víno a kečup a dusíme, až směs zhoustne
4. Na másle zprudka opečeme svíčkové řezy, na talíři je potřeme směsí z jater a podáváme s opečenými brambory.
Autor receptu: Dalibor Marounek