REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sprévaldská roštěná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí roštěnky orestované, obalené v těstíčku a dosmažené na másle.


Ingredience:
750 ghovězího roštěnce
150 goleje
30 ghladké mouky
50 gmásla
petrželka
pepř
sůl
Těstíčko:
50 ghladké mouky
50 gcibule
50 gkřenu
25 ghořčice
2 ksvajec

Postup:

1. Nakrájené roštěnky mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a na horkém oleji po obou stranách lehce osmahneme
2. Vejce vyšleháme, přidáme jemně nakrájenou cibuli, hořčici, strouhaný křen a hladkou mouku
3. Roštěnky vyjmeme a obalíme v těstíčku
4. Do oleje, v kterém jsme osmahli maso, přidáme máslo a roštěnky v těstíčku dosmažíme, před podáváním posypeme zelenou petrželkou.

Doporučení:

– Podáváme se smaženými bramborovými hranolky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy