Hovězí roštěnky orestované, obalené v těstíčku a dosmažené na másle.
Ingredience:
750 g | hovězího roštěnce |
150 g | oleje |
30 g | hladké mouky |
50 g | másla |
petrželka | |
pepř | |
sůl | |
Těstíčko: | |
50 g | hladké mouky |
50 g | cibule |
50 g | křenu |
25 g | hořčice |
2 ks | vajec |
Postup:
1. Nakrájené roštěnky mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a na horkém oleji po obou stranách lehce osmahneme
2. Vejce vyšleháme, přidáme jemně nakrájenou cibuli, hořčici, strouhaný křen a hladkou mouku
3. Roštěnky vyjmeme a obalíme v těstíčku
4. Do oleje, v kterém jsme osmahli maso, přidáme máslo a roštěnky v těstíčku dosmažíme, před podáváním posypeme zelenou petrželkou.
– Podáváme se smaženými bramborovými hranolky.