REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěnky na rumu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované plátky roštěnek, pokapané rumem a servírované podlité výpekem.


Ingredience:
8 ksplátků roštěnek po 75 g
1 dlrumu (tuzemáku)
3 lžíceoleje
sůl

Postup:

1. Roštěnky naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nekroutily
2. Plátky masa orestujeme na rozpáleném oleji
3. Často je obracíme, během opékání je pokapeme rumem a nakonec osolíme.

Doporučení:

Podáváme s dušenou rýží.

Poznámka:

Pokud chceme více šťávy, podlijeme orestované maso 2 dl vody, přidáme kostku masoxu a vše chvíli provaříme. Zahustíme jíškou nebo solamylem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy