REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěnky na oreganu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roštěnky potřené oreganem, na oleji opečené, podávané s rajčatovou směsí a posypané opečenými kroužky cibule.


Ingredience:
800 ghovězí roštěné
100 gtmavých oliv bez pecek
50 gmásla
100 mlmasového vývaru
80 mloleje
2 ksstroužků česneku
2 ksmasitých rajčat
1 kschilli papričky
čerstvé oregano
mletý pepř
osmažené kroužky cibule
sůl

Postup:

1. Očištěnou roštěnku omyjeme, osušíme, nakrájíme na 4 plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, jednu stranu potřeme opláchnutým na jemno nasekaným oreganem a necháme asi 15 minut odpočinout
2. Pak plátky masa na rozehřátém oleji opečeme nejdříve po straně potřené oreganem, potom i po druhé straně, pokaždé zhruba 4 minuty a uchováme v teple
3. Do výpeku přidáme omytá, na kostičky nakrájená rajčata, olivy, očištěnou na drobno nasekanou chilli papričku a na jemno nakrájené stroužky česneku, vše prohřejeme, přidáme máslo, sůl, mletý pepř, podle potřeby vývar a promícháme
4. Rajčatovou směs rozdělíme na talíře, poklademe roštěnkami, které posypeme osmaženými kroužky cibule a podáváme s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy