Roštěnky potřené oreganem, na oleji opečené, podávané s rajčatovou směsí a posypané opečenými kroužky cibule.
Ingredience:
800 g | hovězí roštěné |
100 g | tmavých oliv bez pecek |
50 g | másla |
100 ml | masového vývaru |
80 ml | oleje |
2 ks | stroužků česneku |
2 ks | masitých rajčat |
1 ks | chilli papričky |
čerstvé oregano | |
mletý pepř | |
osmažené kroužky cibule | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou roštěnku omyjeme, osušíme, nakrájíme na 4 plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, jednu stranu potřeme opláchnutým na jemno nasekaným oreganem a necháme asi 15 minut odpočinout
2. Pak plátky masa na rozehřátém oleji opečeme nejdříve po straně potřené oreganem, potom i po druhé straně, pokaždé zhruba 4 minuty a uchováme v teple
3. Do výpeku přidáme omytá, na kostičky nakrájená rajčata, olivy, očištěnou na drobno nasekanou chilli papričku a na jemno nakrájené stroužky česneku, vše prohřejeme, přidáme máslo, sůl, mletý pepř, podle potřeby vývar a promícháme
4. Rajčatovou směs rozdělíme na talíře, poklademe roštěnkami, které posypeme osmaženými kroužky cibule a podáváme s rýží.