REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěnka Strindberg

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá minutka z plátku okořeněné hovězí roštěné, z jedné strany potřené hořčicí a posypané nasekanou petrželkou, tou stranou pak ještě pokladené do nastrouhaného křenu, maso zprudka opečené na pánvi na másle, ihned servírované.


Ingredience:
4 ks (á 150-200 g)plátky roštěné
4 lžícestrouhaného křenu
2 lžícenasekané petrželky
dijonská hořčice
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Plátky z uleželé roštěné lehce po obou stranách naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme, opepříme
2. Maso potřeme na jedné straně dijonskou hořčicí a posypeme nasekanou petrželkou, posypanou stranu obtiskneme v nastrouhaném křenu
3. Na pánvi rozpustíme máslo, nejprve osmažíme obalenou stranu 2-3 minuty a pak 4-5 minut druhou stranu, maso musí být na povrchu křupavé a uvnitř lehce růžové
4. Hotové roštěnky přesuneme na talíře a podáváme například s vařenými brambory.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy