Rychlá minutka z plátku okořeněné hovězí roštěné, z jedné strany potřené hořčicí a posypané nasekanou petrželkou, tou stranou pak ještě pokladené do nastrouhaného křenu, maso zprudka opečené na pánvi na másle, ihned servírované.
Ingredience:
4 ks (á 150-200 g) | plátky roštěné |
4 lžíce | strouhaného křenu |
2 lžíce | nasekané petrželky |
dijonská hořčice | |
máslo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Plátky z uleželé roštěné lehce po obou stranách naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme, opepříme
2. Maso potřeme na jedné straně dijonskou hořčicí a posypeme nasekanou petrželkou, posypanou stranu obtiskneme v nastrouhaném křenu
3. Na pánvi rozpustíme máslo, nejprve osmažíme obalenou stranu 2-3 minuty a pak 4-5 minut druhou stranu, maso musí být na povrchu křupavé a uvnitř lehce růžové
4. Hotové roštěnky přesuneme na talíře a podáváme například s vařenými brambory.
Text i foto: D. Marounek