REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěnky s barevným pepřem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na koňaku flambovaná roštěná dochucená vínem a barevným pepřem, zjemněná smetanou. Vynikající je s pečenými brambory.


Ingredience:
4 plátkyroštěnek (každý po 150 g)
4 lžícesmetany
1 lžícebarevného pepře
2 dlčerveného vína
5 clkoňaku
olej
sůl

Postup:

1. Roštěnky lehce naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a nejlépe přes noc necháme odležet
2. Kuličky pepře zalijeme koňakem a necháme nasáknout
3. V prostorné pánvi roštěnky opečeme z obou stran, přidáme koňak s pepřem, oflambujeme a zalijeme vínem, ve kterém jsme rozmíchali smetanu
4. Ztlumíme plamen a necháme krátce provařit
5. Roštěnky přendáme na talíře, přelijeme omáčkou.

Doporučení:

Podáváme s pečenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy