REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěnky na tokajském vínu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka orestované roštěnky, podušené ve vývaru.


Ingredience:
4 ksroštěnky
2 kspapriky
2 kscibule
2 lžícesádla
1 lžícemleté sladké papriky
1 lžícecitrónové šťávy
1/2 lžičkymleté pálivé papriky
1/4 lvývaru
mletý pepř
sůl
hrstka polohrubé mouky
sklenice tokajského vína

Postup:

1. Roštěnky z hovězího masa omyjeme, odblaníme, po obvodu nařízneme a naklepeme
2. Prudce je po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji
3. Vyjmeme, osolíme, opepříme a přidáme oba druhy mleté papriky
4. Na tuku osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a očištěné paprikové lusky
5. Zasmahneme moukou, zředíme vývarem a vložíme maso
6. Dusíme doměkka
7. Nakonec přidáme citrónovou šťávu, víno a smetanu, několik minut omáčku provaříme.

Doporučení:

Podáváme s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy