Zprudka orestované roštěnky, podušené ve vývaru.
Ingredience:
4 ks | roštěnky |
2 ks | papriky |
2 ks | cibule |
2 lžíce | sádla |
1 lžíce | mleté sladké papriky |
1 lžíce | citrónové šťávy |
1/2 lžičky | mleté pálivé papriky |
1/4 l | vývaru |
mletý pepř | |
sůl | |
hrstka polohrubé mouky | |
sklenice tokajského vína |
Postup:
1. Roštěnky z hovězího masa omyjeme, odblaníme, po obvodu nařízneme a naklepeme
2. Prudce je po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji
3. Vyjmeme, osolíme, opepříme a přidáme oba druhy mleté papriky
4. Na tuku osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a očištěné paprikové lusky
5. Zasmahneme moukou, zředíme vývarem a vložíme maso
6. Dusíme doměkka
7. Nakonec přidáme citrónovou šťávu, víno a smetanu, několik minut omáčku provaříme.
Podáváme s rýží.