REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěnky na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí roštěnky osmahnuté na oleji a podávané se šťávou z červeného vína.


Ingredience:
Pro 4 osoby:
4 ksplátků hovězího roštěnce
100 gcibule
20 gmásla
1 dlčerveného vína
2 lžíceoleje
1 lžičkahladké mouky
pepř
sůl

Postup:

1. Roštěnky lehce naklepeme a okraje nařízneme, vložíme je na pánev s rozehřátým olejem a po obou stranách je osmahneme tak, aby zůstaly uvnitř růžové a přeložíme je na nahřáté talíře
2. Olej slijeme z pánvičky, dáme na ni máslo, na tenká kolečka nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit
3. Cibuli zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vínem a 3 lžícemi vody a za stálého míchání povaříme
4. Roštěnky osolíme, opepříme, pokryjeme cibulí a přelijeme šťávou.

Doporučení:

Podáváme s opékanými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy