REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěnky po provensálsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované roštěnky s olivami, vínem, česnekem a tymiánem.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
4 ksvyšší roštěnky (po 200 g)
2 ksstroužků česneku
2 ksjemně nasekaných sardelových řezů
1 ksstonku tymiánu
40 gledově vychlazeného másla
20 gvypeckovaných černých oliv
3 lžíceolivového oleje
125 mlmasového vývaru
125 mlsuchého bílého vína
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupaný česnek rozmačkáme, smícháme s tymiánem, solí a mletým pepřem
2. Touto směsí potřeme naklepané a na okrajích naříznuté roštěnky
3. Na rozpáleném oleji orestujeme po obou stranách roštěnky dozlatova, hotové zabalíme do alobalu a ponecháme v teple
4. Tuk z pánve slijeme, přilijeme bílé víno, masový vývar, přidáme sardelové řezy a vše vaříme na mírném ohni tak dlouho, až se tekutina odpaří asi na polovinu
5. Do vzniklé šťávy přidáme černé olivy a vše společně prohřejeme
6. Potom přidáme máslo, posypeme tymiánem a ještě chvíli povaříme
7. Šťávu podáváme s roštěnkami.

Doporučení:

Přílohy: Vařená rýže, špagety.

Poznámka:

– Roštěnce na okrajích vždy nařízněte, aby se při opékání nekroutily.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy