Plátky hovězí roštěné zprudka opečené na pánvi na anglický způsob, servírované přelité omáčkou připravenou z výpeku po mase a dalších ingrediencí.
Ingredience:
600 g | hovězí roštěné |
100 g | kysané smetany |
100 g | kyselých okurek |
2 dl | hovězího vývaru |
5 cl | bílého vína |
1 lžíce | nasekaných kapary |
1 lžíce | citronové šťávy |
1 lžička | másla |
hladká mouka | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Roštěnou odblaníme, omyjeme a nakrájíme na 150 g velké plátky, mírně naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na anglický způsob (z každé strany 5-6 minut)
2. Přebytečný tuk slijeme, výpek zaprášíme mouku, zředíme vývarem a krátce povaříme
3. Do připravené základu na omáčku přidáme nakrájené okurky, nasekané kapary, zjemníme lžičkou másla, přilijeme víno, smetanu, citronovou šťávu, osolíme a opepříme, krátce povaříme
4. Na talíři roštěnky přelijeme omáčkou a podáváme s bramborem.