REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěnky podle hraběte Pálffyho

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězí roštěné zprudka opečené na pánvi na anglický způsob, servírované přelité omáčkou připravenou z výpeku po mase a dalších ingrediencí.


Ingredience:
600 ghovězí roštěné
100 gkysané smetany
100 gkyselých okurek
2 dlhovězího vývaru
5 clbílého vína
1 lžícenasekaných kapary
1 lžícecitronové šťávy
1 lžičkamásla
hladká mouka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Roštěnou odblaníme, omyjeme a nakrájíme na 150 g velké plátky, mírně naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na anglický způsob (z každé strany 5-6 minut)
2. Přebytečný tuk slijeme, výpek zaprášíme mouku, zředíme vývarem a krátce povaříme
3. Do připravené základu na omáčku přidáme nakrájené okurky, nasekané kapary, zjemníme lžičkou másla, přilijeme víno, smetanu, citronovou šťávu, osolíme a opepříme, krátce povaříme
4. Na talíři roštěnky přelijeme omáčkou a podáváme s bramborem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy