REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěnky s jablky a lečem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka na pánvi opečené roštěnky, servírované s podušenými plátky jablek a lečem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky roštěnky
2 kskyselá jablka
4 lžícepřírodního sterilovaného leča
2 lžíceoleje
30 gmásla
mletý pepř
pažitka
kečup
cukr
sůl

Postup:

1. Roštěnky naklepeme, při okrajích nařízneme, osolíme, okořeníme pepřem a na oleji je po obou stranách zprudka opečeme tak, aby uvnitř zůstaly růžové
2. Měkké roštěnky rozdělíme na nahřáté talíře
3. Část oleje z pánve slijeme, do zbytku výpeku přidáme máslo a podusíme na něm oloupaná, na plátky nakrájená jablka zbavená jadřinců
4. Nakonec v pánvi prohřejeme lečo, podle potřeby osolíme a okořeníme pepřem a zjemníme cukrem a i se šťávou nalijeme na připravené roštěnky
5. Jednotlivé porce pokapeme kečupem, posypeme pažitkou a servírujeme s různě upravenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy