Naklepané roštěnky potřené olejem, odležené v ledničce, poté opečené na oleji z obou stran, podávané přelité připravenou směsí z čerstvých hub, cibule, slaniny, leča, česneku a soli.
Ingredience:
4 ks | plátků hovězích roštěnek |
2 ks | stroužky česneku |
200 g | čerstvých hub |
200 g | cibule |
50 g | slaniny |
5 lžic | sterilizovaného leča |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Roštěnky si odblaníme, po obvodu několikrát nařízneme, naklepeme, pomažeme olejem, naskládáme do misky, misku zabalíme do potravinářské folie a roštěnky necháme alespoň 4 hodiny odležet v chladu
2. Pak si nakrájíme slaninu na malé kostičky, očištěné houby na menší kousky, oloupanou cibuli na půlkolečka a oloupané stroužky česneku jemně utřeme
3. Poté si na pánvi rozškvaříme kostičky slaniny, na nich zpěníme cibuli, pak přidáme houby, krátce osmahneme, potom vmícháme lečo, česnek, osolíme a podusíme
4. V době dušení hub si na jiné pánvi rozehřejeme olej a odležené plátky roštěnek si opečeme z obou stran
5. Hotové roštěnky si přeložíme na talíře, osolíme, přelijeme podušenou houbovou směsí a servírujeme například s vařenými brambory.