REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

restované, opečené na oleji

Marinované hovězí nudličky na pepři a celeru

Část dne a celou noc marinované nudličky hovězího masa druhý den zprudka orestované na pánvi, pak podušené doměkka spolu s hranolkami celeru, podlité trochou vývaru. Recept podle Nadi Indruchové.

Medailonky Diane

Okořeněné a osolené plátky z panenské svíčkové zprudka opečené na pánvi, servírované přelité omáčkou z výpeku, hub a cibule, zjemněné smetanou.

Medailónky ze svíčkové s máslem

Plátky masa ze svíčkové upravené do kulatého nebo oválného tvaru, opečené a ozdobené plátkem bylinkového másla.

Medailonky ze svíčkové s vejcem

Opečené plátky ze svíčkové, přelité výpekem a zdobené sázenými vejci.

Mleté biftečky s jogurtovou omáčkou

Malé kulaté biftečky z mletého hovězího masa, česneku, kečupu, strouhanky a koření, opečené na oleji, servírovaná spolu se studenou omáčkou.

Námořnická roštěná

Rozklepané roštěnky opečené po obou stranách na oleji, podušené, servírované zdobené sázeným vejcem, zdobené lososem nebo kaviárem, olejovkou a kapií.

Pepřový steak s vinným máslem

Opečený steak obalený v barevném pepři, podávaný spolu s vinným máslem.

Pikantní hovězí nudličky

Minutka z odleželých proužků hovězí roštěné, papriky, cibule, česneku, žampionů … a dalších surovin, servírovaná s rýží, nebo různě upravenými brambory.

Plněné roštěnky s Hermelínem

Plátky masa plněné sýrem, restované na horkém oleji a přelité šťávou.

Radnická roštěná

Rychlá minutka z plátků hovězí roštěné, okořeněné, potřené hořčicí, posypané nasekanou petrželkou, po odležení zprudka opečené na oleji.

Roládičky z hovězího masa

Kolem cibulové natě zatočené plátky hovězí roštěné, orestované na oleji a servírované s omáčkou a dušenou rýží.

Roštěná na morku s rajčaty

Naklepané roštěnky opečené na oleji, servírované přelité šťávou z orestované cibule, rajčat a morku.

Roštěná na roštu

Minutka z hovězího masa, plátek pravého roštěnce opečený na oleji, servírovaný podlitý omáčkou z výpeku.

Roštěná po orientálsku

Opečená roštěná z nízkého roštěnce, servírovaná přelitá šťávou s vložkou žampiónů a zeleniny, s přísadou rajčatového protlaku, vína a koření.

Roštěná s nakládanými houbami a zeleninou

Zprudka opečené plátky roštěné, servírované posypané směsí podušených hub a zeleniny.

Roštěná se šunkou a vejcem

Plátek pravého roštěnce orestovaný na oleji spolu se šunkou, servírovaný podlitý omáčkou z výpeku a sázeným vejcem.

Roštěnka se žampióny

Steaky z hovězího roštěnce se šunkou a žampióny.

Roštěnka Strindberg

Rychlá minutka z plátku okořeněné hovězí roštěné, z jedné strany potřené hořčicí a posypané nasekanou petrželkou, tou stranou pak ještě pokladené do nastrouhaného křenu, maso zprudka opečené na pánvi na másle, ihned servírované.

Roštěnky na oreganu

Roštěnky potřené oreganem, na oleji opečené, podávané s rajčatovou směsí a posypané opečenými kroužky cibule.

Roštěnky na rumu

Orestované plátky roštěnek, pokapané rumem a servírované podlité výpekem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy