REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Námořnická roštěná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozklepané roštěnky opečené po obou stranách na oleji, podušené, servírované zdobené sázeným vejcem, zdobené lososem nebo kaviárem, olejovkou a kapií.


Ingredience:
400 groštěnky
50 gkřenu
40 guzeného masa
40 gsádla
10 ghladké mouky
4 ksvejce
4 ksolejovky
4 ksproužky kapie
4 lžíceusekaného uzeného lososa nebo kaviáru
sardelová pasta
vývar
pepř
sůl

Postup:

1. Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, okořeníme pepřem, potřeme sardelovou pastou a poprášíme moukou, na sádle jednotlivé plátky opečeme z obou stran dorůžova
2. Opečené maso mírně podlijeme vývarem a podusíme asi 20-30 minut, až bude úplně měkké
3. Měkké maso vyjmeme, uchováme v teple, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme a dolijeme opět vývarem, dohladka povaříme
4. Maso na talířích přelijeme malým množstvím šťávy, obložíme ho kostičkami šunky, proloženými nastrouhaným křenem
5. Na každou roštěnku posadíme jedno sázené vejce, které ozdobíme lososem či kaviárem, olejovkou a proužkem kapie.

Doporučení:

Námořnické maso servírujeme s hranolky a zeleninovým salátem.

Poznámka:

Roštěnky se připravují i jako minutka, pouze se zprudka opečou na rozpáleném oleji. Takto připravené maso z hovězího vysokého nebo nízkého roštěnce bývá většinou tvrdé (gumové), proto ho necháváme raději chvíli podusit, pak změkne a nemá chybu!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy