REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Námořnická roštěná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozklepané roštěnky opečené po obou stranách na oleji, podušené, servírované zdobené sázeným vejcem, zdobené lososem nebo kaviárem, olejovkou a kapií.


Ingredience:
400 groštěnky
50 gkřenu
40 guzeného masa
40 gsádla
10 ghladké mouky
4 ksvejce
4 ksolejovky
4 ksproužky kapie
4 lžíceusekaného uzeného lososa nebo kaviáru
sardelová pasta
vývar
pepř
sůl

Postup:

1. Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, okořeníme pepřem, potřeme sardelovou pastou a poprášíme moukou, na sádle jednotlivé plátky opečeme z obou stran dorůžova
2. Opečené maso mírně podlijeme vývarem a podusíme asi 20-30 minut, až bude úplně měkké
3. Měkké maso vyjmeme, uchováme v teple, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme a dolijeme opět vývarem, dohladka povaříme
4. Maso na talířích přelijeme malým množstvím šťávy, obložíme ho kostičkami šunky, proloženými nastrouhaným křenem
5. Na každou roštěnku posadíme jedno sázené vejce, které ozdobíme lososem či kaviárem, olejovkou a proužkem kapie.

Doporučení:

Námořnické maso servírujeme s hranolky a zeleninovým salátem.

Poznámka:

Roštěnky se připravují i jako minutka, pouze se zprudka opečou na rozpáleném oleji. Takto připravené maso z hovězího vysokého nebo nízkého roštěnce bývá většinou tvrdé (gumové), proto ho necháváme raději chvíli podusit, pak změkne a nemá chybu!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Jak si zpříjemnit únorové dny? Lehkými a zároveň výživnými recepty z kvalitních surovin

Druhý měsíc roku může být poměrně vyčerpávající. Zima už je dlouhá a teplo ještě v nedohlednu. Čím si ale můžete zpříjemnit den, nebo třeba i noc? Kvalitním a dobrým jídlem, které vám hned zlepší náladu. Víte ovšem, jak vybírat potraviny, abyste si co nejvíce pochutnali? Podle log kvality umístěných na jejich obalech. A co tedy můžete zkusit uvařit? Naše nejnovější recepty, které se neobejdou bez některých z následujících ingrediencí – smetany, špenátu, kuřecího masa nebo těstovin. Dobrou chuť!

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy