Malé kulaté biftečky z mletého hovězího masa, česneku, kečupu, strouhanky a koření, opečené na oleji, servírovaná spolu se studenou omáčkou.
Ingredience:
500 g | mletého hovězího zadního |
2 lžíce | strouhanky |
1 lžíce | kečupu |
2 ks | stroužky česneku |
olej | |
pepř, sůl | |
Na omáčku: | |
2 kelímky | bílého jogurtu |
2 ks | sterilované okurky |
1 ks | menší cibule |
1 ks | sýra Lučina |
nasekaný kopr | |
libeček | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Mleté maso promícháme ze všemi surovinami, osolíme a okořeníme pepřem, pak tvoříme malé placičky
2. Připravené biftečky opečeme na dobře rozpáleném oleji, z každé strany, dozlatova
3. V míse ušleháme jogurt s Lučinou, nesekanou cibulí, česnekem, koprem a libečkem, omáčku osolíme a opepříme
4. Biftečky přendáme na talíře a hustě je přelijeme jogurtovou omáčkou, podáváme nejlépe s vařenými brambory.
Autor receptu: Dalibor Marounek