REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mleté biftečky s jogurtovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Malé kulaté biftečky z mletého hovězího masa, česneku, kečupu, strouhanky a koření, opečené na oleji, servírovaná spolu se studenou omáčkou.


Ingredience:
500 gmletého hovězího zadního
2 lžícestrouhanky
1 lžícekečupu
2 ksstroužky česneku
olej
pepř, sůl
Na omáčku:
2 kelímkybílého jogurtu
2 kssterilované okurky
1 ksmenší cibule
1 kssýra Lučina
nasekaný kopr
libeček
pepř
sůl

Postup:

1. Mleté maso promícháme ze všemi surovinami, osolíme a okořeníme pepřem, pak tvoříme malé placičky
2. Připravené biftečky opečeme na dobře rozpáleném oleji, z každé strany, dozlatova
3. V míse ušleháme jogurt s Lučinou, nesekanou cibulí, česnekem, koprem a libečkem, omáčku osolíme a opepříme
4. Biftečky přendáme na talíře a hustě je přelijeme jogurtovou omáčkou, podáváme nejlépe s vařenými brambory.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy