Opečený steak obalený v barevném pepři, podávaný spolu s vinným máslem.
Ingredience:
4 ks | rumpsteaků |
2 lžíce | kuliček barevného pepře |
olivový olej | |
sůl | |
Na vinné máslo: | |
300 ml | červeného vína |
150 g | másla |
10 ks | kuliček černého pepře |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | bobkového listu |
nasekaná kadeřavá petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Do rendlíku nalijeme červené víno, přidáme bobkový list, oloupané stroužky česneku, kuličky černého pepře, přivedeme k varu a necháme zredukovat na množství dvou lžic, pak přelijeme do mísy a necháme zchladnout
2. V jiné míse rozšleháme změklé máslo, přes sítko přilijeme vinnou redukci, přimícháme na jemno nasekanou petrželku, osolíme a potom přendáme na potravinářskou fólii, zarolujeme do válečku a dáme do lednice zcela ztuhnout
3. Kuličky pepře rozdrtíme, přesypeme do hlubokého talíře a každý steak potřeme olejem, osolíme, po obou stranách obalíme v pepři a opečeme na grilovací pánvi 2-3 minuty z každé strany
4. Servírujeme s plátky vinného másla a pečenými bramborami.
Před servírováním necháme steaky chvíli odpočinout na teplém místě, nikoliv v pánvi.