REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pepřový steak s vinným máslem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečený steak obalený v barevném pepři, podávaný spolu s vinným máslem.


Ingredience:
4 ksrumpsteaků
2 lžícekuliček barevného pepře
olivový olej
sůl
Na vinné máslo:
300 mlčerveného vína
150 gmásla
10 kskuliček černého pepře
2 ksstroužků česneku
1 ksbobkového listu
nasekaná kadeřavá petrželka
sůl

Postup:

1. Do rendlíku nalijeme červené víno, přidáme bobkový list, oloupané stroužky česneku, kuličky černého pepře, přivedeme k varu a necháme zredukovat na množství dvou lžic, pak přelijeme do mísy a necháme zchladnout
2. V jiné míse rozšleháme změklé máslo, přes sítko přilijeme vinnou redukci, přimícháme na jemno nasekanou petrželku, osolíme a potom přendáme na potravinářskou fólii, zarolujeme do válečku a dáme do lednice zcela ztuhnout
3. Kuličky pepře rozdrtíme, přesypeme do hlubokého talíře a každý steak potřeme olejem, osolíme, po obou stranách obalíme v pepři a opečeme na grilovací pánvi 2-3 minuty z každé strany
4. Servírujeme s plátky vinného másla a pečenými bramborami.

Doporučení:

Před servírováním necháme steaky chvíli odpočinout na teplém místě, nikoliv v pánvi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy