Plátek pravého roštěnce orestovaný na oleji spolu se šunkou, servírovaný podlitý omáčkou z výpeku a sázeným vejcem.
Ingredience:
Rozpis na 1 porci: | |
150 g | pravého roštěnce |
1 ks | plátek šunky |
1 ks | vejce |
mletý pepř | |
sůl | |
olej | |
kousek másla | |
hladká mouka | |
vodna nebo vývar |
Postup:
1. Z pravého roštěnce ukrojíme plátek roštěné o hmotnosti kolem 150 g, nařízneme okraje, mírně naklepeme paličkou, opepříme a osolíme
2. Takto připravené maso orestujeme společně s plátkem šunky na pánvičce na rozpáleném oleji asi 5 minut
3. Opečené maso s plátkem šunky vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou mouku, zasmahneme, zředíme vlažnou vodou nebo vývarem a chvíli povaříme
4. Zjemníme kouskem másla a dle chuti přisolíme, hotovou šťávu přecedíme
5. Na talíři zdobíme roštěnou plátkem šunky a sázeným vejcem, které si připravíme v tvořítku, šťávou maso podlijeme.
Vhodné přílohy: Různě upravené brambory a zeleninový salát.
Poznámka:Zprudka upečená roštěná bývá většinou tvrdá, nechte ji raději chvíli v omáčce podusit, změkne a bude chutnat o 100 % lépe.