REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěná se šunkou a vejcem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátek pravého roštěnce orestovaný na oleji spolu se šunkou, servírovaný podlitý omáčkou z výpeku a sázeným vejcem.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
150 gpravého roštěnce
1 ksplátek šunky
1 ksvejce
mletý pepř
sůl
olej
kousek másla
hladká mouka
vodna nebo vývar

Postup:

1. Z pravého roštěnce ukrojíme plátek roštěné o hmotnosti kolem 150 g, nařízneme okraje, mírně naklepeme paličkou, opepříme a osolíme
2. Takto připravené maso orestujeme společně s plátkem šunky na pánvičce na rozpáleném oleji asi 5 minut
3. Opečené maso s plátkem šunky vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou mouku, zasmahneme, zředíme vlažnou vodou nebo vývarem a chvíli povaříme
4. Zjemníme kouskem másla a dle chuti přisolíme, hotovou šťávu přecedíme
5. Na talíři zdobíme roštěnou plátkem šunky a sázeným vejcem, které si připravíme v tvořítku, šťávou maso podlijeme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Různě upravené brambory a zeleninový salát.

Poznámka:

Zprudka upečená roštěná bývá většinou tvrdá, nechte ji raději chvíli v omáčce podusit, změkne a bude chutnat o 100 % lépe.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy