REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěná na morku s rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naklepané roštěnky opečené na oleji, servírované přelité šťávou z orestované cibule, rajčat a morku.


Ingredience:
400 groštěnky
150-200 grajčat
150 gcibule
100 gmorku
50 goleje
10 gmásla
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné roštěnky naklepeme, kraje nařízneme, maso osolíme, okořeníme pepřem a zprudka opečeme na rozpáleném oleji
2. Maso vyjmeme, uchováme v teple
3. Na tuku osmahneme kostičky cibule, plátky oloupaných rajčat a plátky morku
4. Podlijeme horkou vodou a krátce podusíme, pak přidáme čerstvé máslo
5. Roštěnky upravíme na talířích a poléváme připravenou šťávou.

Doporučení:

Takto upravené roštěnky servírujeme například s různě upravenými brambory.

Poznámka:

Zprudka upečená roštěná bývá většinou tvrdá, nechte ji raději chvíli v omáčce podusit, změkne a bude chutnat o 100 % lépe.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy