REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roládičky z hovězího masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kolem cibulové natě zatočené plátky hovězí roštěné, orestované na oleji a servírované s omáčkou a dušenou rýží.


Ingredience:
600 ghovězí roštěné
3 kssvazky zelené cibulky
olej
Na omáčku:
150 mlsójové omáčky
150 mlbílého přírodního vína
40 gbílé ředkve
20 gjablka
3 ksrajčata na ozdobu
1 ksstroužku česneku
sůl

Postup:

1. Maso odblaníme a dáme na hodinu do mrazničky
2. V polozmrzlém stavu je nakrájíme na 24 velmi tenkých plátků
3. Cibulovou nať omyjeme, nakrájíme na stejnou šířku jako hovězí plátky a ovineme vždy dvěma kousky masa
4. Roládičky sepneme pomocí párátek a na oleji zprudka opečeme tak, aby maso uvnitř zůstalo růžové
5. Na omáčku nastrouháme na jemno ředkev, cibuli, jablko a česnek
6. Sójovou omáčku smícháme s vínem a přidáme k zelenině a už nevaříme
7. Roládičky ozdobíme čtvrtkami rajčat, namáčíme je v omáčce.

Doporučení:

Podáváme s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy