REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

restované, opečené na oleji

Steaky ze svíčkové na bylinkách a másle

Zprudka na pánvi opečené odleželé špalíčky hovězí svíčkové, chvíli dopečené v troubě doměkka, jak kdo má rád.

Sváteční roštěnky

Z hovězího roštěnce nakrájené roštěnky, marinované, opečené zprudka na oleji, servírované s kolečky cibule, vaječným volským okem a hořčicí.

Svíčková po myslivecku

Zprudka opečené steaky z hovězí svíčkové, servírované spolu s orestovanými kuřecími játry, podlité omáčkou z výpeku, posypané směsí cibule a žampiónů.

Svíčkové řezy

Plátky svíčkové obalené ve vejcích a strouhance, promíchané se strouhaným sýrem, smažené dozlatova a servírované se studenou omáčkou.

Svíčkové řezy “Opera”

Okořeněné plátky svíčkové, zprudka opečené na pánvi z obou stran, servírované pokladené kousky jater podušených ve výpeku. Šťáva připravená z výpeku, má výraznou chuť aromatizovanou vínem a máslem.

Svíčkové řezy s drůbežími játry

Minutka z hovězího masa a podušených žampiónů.

Svíčkové řezy s chřestem na paprikové omáčce

Opečené svíčkové řezy obalené v anglické slanině, podávané s chřestem, přelité paprikovou omáčkou.

Svíčkové řezy s lečem

Plátky svíčkové zprudka opečené na pánvi z obou stran, servírované s prohřátým lečem a ozdobené petrželkou.

Svíčkové řezy se šunkou a vejcem

Minutka z pravé svíčkové a šunky zdobená sázeným vejcem.

Svíčkové tournedos na paprikách

Ochucené řezy svíčkové obalené slaninou, opečené a krátce zapečené s podušenou zeleninou.

Svratecký minutkový guláš

Opečené nudličky hovězí svíčkové a kolečka cibule, zaprášené moukou, povařené mírně podlité vodou spolu s kečupem a kořením.

T-bone steak s houbami

Zprudka orestované T-bone steaky s omáčkou z morku, smetany a koňaku.

Uherská roštěná

Orestované plátky hovězí roštěnky přelité směsí zeleniny se šťávou.

Vídeňská roštěná

Z prudka orestované hovězí roštěnky, podávané s cibulí a omáčkou z vývaru.

Vídeňská roštěná II.

Zprudka orestované hovězí roštěnky, podávané s osmaženou cibulí a plátkem másla.

Vídeňská roštěná III.

Zprudka na pánvi opečené plátky roštěnky ochucené solí a pepřem, posypané hladkou moukou, servírované hojně posypané orestovanou křupavou cibulkou.

Živáňská jehla

Jehly napíchané kousky hovězí svíčkové, prokládané špekem, anglickou slaninou, paprikou a cibulí. Z uvedené dávky uděláme 4 jehly. Svíčkovou lze nahradit roštěncem. Variací na živáňskou jehlu je více, někdy se hovězí kousky prokládají skopovým nebo vepřovým masem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy