REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svíčkové řezy s drůbežími játry

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Minutka z hovězího masa a podušených žampiónů.


Ingredience:
250 gpravé svíčkové
30 gnakrájených drůbežích jater
20 gčerstvých žampiónů
2 ksplátky slaniny
mletý černý pepř
sůl
tuk
kousek másla
hladká mouka
voda na podlití
petrželka

Postup:

1. Z pravé svíčkové ukrojíme dva plátky, mírně je naklepeme, opepříme, osolíme a společně s dvěma plátky slaniny opečeme po obou stranách v horkém oleji (restujeme-opékáme 2-3 minuty z každé strany)
2. Opečené řezy se slaninou vyjmeme a uchováme v teple
3. Očištěné, omyté žampióny nakrájíme na tenké plátky, ty pak orestujeme na tuku od opékání masa
4. Přidáme k nim nakrájená drůbeží játra a společně orestujeme
5. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vlažnou vodou a chvíli podusíme, nakonec šťávu zjemníme kouskem másla
6. Na talíři zdobíme řezy opečenou slaninou a přeléváme drůbežími játry se žampióny, doplníme zelenou petrželkou.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Dušená rýže nebo vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy