REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svíčkové řezy „Opera“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okořeněné plátky svíčkové, zprudka opečené na pánvi z obou stran, servírované pokladené kousky jater podušených ve výpeku. Šťáva připravená z výpeku, má výraznou chuť aromatizovanou vínem a máslem.


Ingredience:
600 ghovězí svíčkové
100 gkuřecích jater
1 lžičkamásla
1 lžičkakečupu
1 dlhovězího vývaru
5 clčerveného vína
worchestr
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Očištěnou svíčkovou nakrájíme na plátky, maso rozpůlíme na polovinu, mírně naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme worchestrem a olejem, necháme 1 hodinu odpočinout
2. Na pánvi rozpálíme olej a plátky opečeme z obou stran na anglický způsob, z každé strany 5-6 minut
3. Opečené plátky masa dáme na teplé místo, část oleje slijeme, přidáme nasekaná kuřecí játra, krátce je osmahneme, pak přidáme kečup, podlijeme vývarem a dusíme, až se šťáva začne oddělovat od tuku
4. Nakonec podlijeme vínem a přidáme lžičku másla, osolíme, opepříme, vaříme až se šťáva zredukuje na polovinu
5. Plátky masa na talíři přelijeme směsí z kuřecích jater, ozdobíme proužky papriky a podáváme například s brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy