REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svíčkové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky svíčkové obalené ve vejcích a strouhance, promíchané se strouhaným sýrem, smažené dozlatova a servírované se studenou omáčkou.


Ingredience:
100 gnastrouhaného tvrdého sýra
6 lžicjemné strouhanky
4 lžíceoleje na smažení
3 lžícehladké mouky
2 ksvajec
mletý pepř
sůl
Na omáčku:
3 lžícekečupu
2 lžícesterilovaných cibulek
1 lžíceolivového oleje
0,5 lžícekaparů bez nálevu
100 mlsuššího červeného vína
100 gsterilovaných žampionů
Na ozdobení:
listy salátu, čekanky a petrželky
na jemno nastrouhaný sýr
600 ghovězí svíčkové

Postup:

1. Nejdříve si uděláme omáčku; v misce rozšleháme olivový olej s kečupem, přilijeme červené víno a dobře promícháme, pak přidáme na poloviny nakrájené žampiony, kapary i cibulky, vše zamícháme a necháme odležet
2. Svíčkovou nakrájíme na silnější plátky, osolíme a opepříme
3. Plátky masa obalíme v rozšlehaných vejcích, potom ve strouhance promíchané se sýrem nastrouhaným na jemno a osmažíme na rozehřátém oleji dozlatova (asi 8 minut) z každé strany
4. Rozložíme je na talíře, ozdobíme listy salátu, čekanky a petrželky, přelijeme studenou omáčkou a dozdobíme strouhaným sýrem s petrželkou.

Doporučení:

Podáváme se zapečenou bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy