Z prudka orestované hovězí roštěnky, podávané s cibulí a omáčkou z vývaru.
Ingredience:
Suroviny na 4 porce: | |
5 ks | velkých cibulí |
4 ks | roštěnky (cca 180 g) |
250 ml | masového vývaru |
80 g | másla |
3 lžíce | oleje |
1 lžíce | hladké mouky |
čerstvě mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Cibuli oloupeme, jednu nakrájíme na kostičky a čtyři na jemná kolečka
2. Roštěnky osolíme, opepříme a v pánvičce na rozpáleném oleji orestujeme z každé strany 2-3 minuty
3. Hotové roštěnky zabalíme do alobalu, aby zůstaly teplé
4. Do pánve, kde jsme pekli maso, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky, zlehka zaprášíme hladkou moukou a osmahneme dozlatova
5. Přilijeme vývar a za občasného promíchání vaříme do zhoustnutí
6. Potom dochutíme solí a pepřem
7. Na jiné pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme cibuli nakrájenou na kolečka
8. Opečená kolečka cibule necháme okapat na papírové utěrce
9. Maso dáme na talíř, přelijeme šťávou a zdobíme kolečky osmažené cibulky.
Příloha: Opečené brambory nebo hranolky s listovým salátem.
Poznámka:Cibule bude křupavější, když ji před smažením lehce poprášíme hladkou moukouKolečka cibule můžeme také dozlatova opéci ve fritéze.