REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vídeňská roštěná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z prudka orestované hovězí roštěnky, podávané s cibulí a omáčkou z vývaru.


Ingredience:
Suroviny na 4 porce:
5 ksvelkých cibulí
4 ksroštěnky (cca 180 g)
250 mlmasového vývaru
80 gmásla
3 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup:

1. Cibuli oloupeme, jednu nakrájíme na kostičky a čtyři na jemná kolečka
2. Roštěnky osolíme, opepříme a v pánvičce na rozpáleném oleji orestujeme z každé strany 2-3 minuty
3. Hotové roštěnky zabalíme do alobalu, aby zůstaly teplé
4. Do pánve, kde jsme pekli maso, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky, zlehka zaprášíme hladkou moukou a osmahneme dozlatova
5. Přilijeme vývar a za občasného promíchání vaříme do zhoustnutí
6. Potom dochutíme solí a pepřem
7. Na jiné pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme cibuli nakrájenou na kolečka
8. Opečená kolečka cibule necháme okapat na papírové utěrce
9. Maso dáme na talíř, přelijeme šťávou a zdobíme kolečky osmažené cibulky.

Doporučení:

Příloha: Opečené brambory nebo hranolky s listovým salátem.

Poznámka:

Cibule bude křupavější, když ji před smažením lehce poprášíme hladkou moukouKolečka cibule můžeme také dozlatova opéci ve fritéze.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy