REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svíčkové řezy s chřestem na paprikové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené svíčkové řezy obalené v anglické slanině, podávané s chřestem, přelité paprikovou omáčkou.


Ingredience:
600 ghovězí svíčkové
500 gzeleného chřestu + voda
2 lžíceoleje
2 lžícemásla
1 lžičkamleté papriky
8 plátkůanglické slaniny
200 mlsmetany 33%
červený pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné maso nakrájíme na 8 špalíčků, každý osolíme, opepříme, obalíme plátkem anglické slaniny a převážeme provázkem
2. V pánvi na rozehřátém oleji špalíčky ze všech stran opečeme, když jsou řezy růžové (medium), vyjmeme je a uchováme v teple
3. Do pánve, ve které jsme připravovali maso, dáme mletou papriku, krátce zarestujeme, zalijeme ji smetanou, provaříme, dochutíme solí i pepřem a vaříme, dokud omáčka nezhoustne
4. Chřest dobře očistíme, zabalíme do čistého ubrousku, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka, pak zchladíme ve studené vodě a těsně před podáváním chřest krátce prohřejeme v rozehřátém másle
5. Svíčkové řezy servírujeme s chřestem, vařenými bramborami a přeléváme paprikovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy