Opečené svíčkové řezy obalené v anglické slanině, podávané s chřestem, přelité paprikovou omáčkou.
Ingredience:
600 g | hovězí svíčkové |
500 g | zeleného chřestu + voda |
2 lžíce | oleje |
2 lžíce | másla |
1 lžička | mleté papriky |
8 plátků | anglické slaniny |
200 ml | smetany 33% |
červený pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné maso nakrájíme na 8 špalíčků, každý osolíme, opepříme, obalíme plátkem anglické slaniny a převážeme provázkem
2. V pánvi na rozehřátém oleji špalíčky ze všech stran opečeme, když jsou řezy růžové (medium), vyjmeme je a uchováme v teple
3. Do pánve, ve které jsme připravovali maso, dáme mletou papriku, krátce zarestujeme, zalijeme ji smetanou, provaříme, dochutíme solí i pepřem a vaříme, dokud omáčka nezhoustne
4. Chřest dobře očistíme, zabalíme do čistého ubrousku, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka, pak zchladíme ve studené vodě a těsně před podáváním chřest krátce prohřejeme v rozehřátém másle
5. Svíčkové řezy servírujeme s chřestem, vařenými bramborami a přeléváme paprikovou omáčkou.