REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svíčkové tournedos na paprikách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené řezy svíčkové obalené slaninou, opečené a krátce zapečené s podušenou zeleninou.


Ingredience:
800 ghovězí svíčkové
500 grajčat
50 gplátků slaniny
3 ksbarevných paprik
2 ksstroužků česneku
1 ksvelké cibule
2 lžíceoleje
2 lžícemásla
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme přes vlákno na silnější řezy, pouze rukou je lehce naklepeme, po obou stranách osolíme i opepříme, každou porci masa obtočíme plátky slaniny a necháme odležet
2. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky, očištěné papriky na nudličky a oloupané stroužky česneku na tenké plátky
3. V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme rajčata a zvolna dusíme asi 5 minut, pak vmícháme papriky s česnekem, osolíme, opepříme a vše společně za občasného promíchání dusíme asi 20 minut
4. V jiné pánvi na rozehřátém másle prudce opečeme připravené svíčkové tournedos (z každé strany asi 3 minuty), potom na ně navršíme zeleninovou směs a necháme ještě asi 3 minuty zapékat.
5. Podáváme s vařenými nebo jinak upravenými bramborami.

Doporučení:

Tournedos můžeme připravit i z mletého masa a podávat s pepřovou nebo brusinkovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy