REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svíčkové řezy se šunkou a vejcem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Minutka z pravé svíčkové a šunky zdobená sázeným vejcem.


Ingredience:
150-200 gpravé svíčkové
1 ksplátek šunky
1 ksvejce
mletý pepř
sůl
olej
kousek másla
hladká mouka
vlažná voda nebo vývar

Postup:

1. Z pravé svíčkové uřízneme dva plátky masa, mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a s jedním plátkem šunky opečeme na pánvičce v rozpáleném oleji po obou stranách asi 5 minut
2. Opečené řezy se šunkou vyjmeme
3. V tvořítku si připravíme jedno sázené vejce
4. Do tuku od opékání masa přidáme trochu hladké mouky, zasmahneme, zředíme vlažnou vodou nebo vývarem a krátce povaříme
5. Šťávu zjemníme kouskem másla a dle chuti přisolíme, hotovou šťávu přecedíme přes cedník
6. Na talíř klademe opečené řezy, které zdobíme plátkem opečené šunky a sázeným vejcem, připravenou šťávou maso podléváme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Různě upravené brambory a zeleninové saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy