REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vídeňská roštěná III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka na pánvi opečené plátky roštěnky ochucené solí a pepřem, posypané hladkou moukou, servírované hojně posypané orestovanou křupavou cibulkou.


Ingredience:
600 ghovězí roštěnky
2 kscibule + 1 na opečení, na ozdobu
1 kshovězí bujón
mletá červená paprika
mletý černý pepř
hladká mouka
voda
olej
sůl

Postup:

1. Hovězí roštěnku nakrájíme na plátky silné tak 1 cm, maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme hladkou moukou
2. Na pánvi na dobře rozpáleném oleji roštěnky z obou stran opečeme, pak maso vyndáme, uchováme v teple
3. Do výpeku po mase hodíme nadrobno pokrájené cibule, orestujeme je dohněda, aby byla šťáva pěkně zbarvená
4. Maso vložíme zpět do pánve k cibuli, podlijeme vlažnou vodou, vody dáme tolik, bay maso nebylo úplně potopené, musí zůstat vidět, přikryté dusíme doměkka
5. Cibuli nakrájíme na kolečka, poklademe ji na utěrku, osolíme a necháme tzv. “vypotit”, tak 5-10 minut, potom ji ještě vysušíme utěrkou a posypeme červeno sladkou paprikou smíchanou s hladkou moukou, promícháme rukama, aby se paprika s moukou dostala do každého záhybu cibule
6. Na pánvi na rozpáleném oleji kolečka obalené cibule orasujeme do hněda a do křupava (nejlépe ji opéci ve fritovacím hrnci)
7. Jednotlivé porce roštěnky servírujeme hojně posypané opečenou cibulí, podlité šťávou z výpeku, spolu s rýží nebo hranolky.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy