REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Živáňská jehla

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jehly napíchané kousky hovězí svíčkové, prokládané, špekem, anglickou slaninou, paprikou a cibulí. Z uvedené dávky uděláme 4 jehly. Svíčkovou lze nahradit roštěncem. Variací na živáňskou jehlu je více, někdy se hovězí kousky prokládají skopovým nebo vepřovým masem.


Ingredience:
400 ghovězí svíčkové
200 glibové anglické slaniny
200 gslaniny (špeku)
2 kspapriky
2 kscibule
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Maso, špek a slaninu nakrájíme na kostičky, papriku rovněž, cibuli na klínky
2. Střídavě napichujeme na grilovací jehly kousky masa, špeku, cibule, anglické slaniny a papriky
3. Připravené jehly osolíme a opepříme, opečeme zprudka na oleji ze všech stran.
4. Podáváme například s pečenými brambory ochucenými tvarohovým dipem.

Doporučení:

Takto připravené jehly můžeme také grilovat na venkovním rožni. V tomto případě je potíráme klasickou grilovací marinádou připravenou z oleje a grilovacího koření.

Poznámka:

Recept nám i s fotografií poslal Dalibor Marounek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy