REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vídeňská roštěná II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka orestované hovězí roštěnky, podávané s osmaženou cibulí a plátkem másla.


Ingredience:
500 ghovězí roštěné
20 mlolivového oleje
4 kstenkých plátků másla
2 ksvelké cibule
špetka soli

Postup:

1. Očištěné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky silné asi 2 cm, pak je hřbetem ruky naklepeme, na okrajích nařízneme a osolíme
2. Na pánev dáme olivový olej a zprudka na něm osmažíme připravené roštěnky (asi 3 minuty z každé strany)
3. Hned po otočení masa přidáme na pánev oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a společně s masem ji mírně osmažíme
4. Hotové roštěnky položíme na talíř, na ně dáme osmaženou cibuli, malý plátek másla, přelijeme výpekem z masa a cibule.

Doporučení:

Podáváme s hranolky nebo opečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy