REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svíčková po myslivecku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečené steaky z hovězí svíčkové, servírované spolu s orestovanými kuřecími játry, podlité omáčkou z výpeku, posypané směsí cibule a žampiónů.


Ingredience:
700 ghovězí svíčkové
100 gkuřecích jater
80 gžampionů
30 gkečupu
500 mlčerveného vína
3 lžíceoleje
2 ksnaťových cibulek
1 kačervené cibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, očištěnou naťovou cibulku nakrájíme na silnější špalíčky a oloupanou červenou cibuli na měsíčky, pak vše v pánvi na lžíci rozehřátého oleje osmahneme, osolíme a opepříme
2. Očištěná kuřecí játra opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky
3. Maso odblaníme, nakrájíme na 4 vysoké steaky, osolíme i opepříme a v jiné pánvi na zbylém rozehřátém oleji opečeme z každé strany asi 4 minuty, pak je vyjmeme a zprudka orestujeme játra, poté steaky i játra dopečeme v předem vyhřáté troubě na 220 °C, pečeme 5-7 minut, potom vyjmeme a udržujeme v teple
4. Do výpeku přilijeme červené víno, přidáme kečup a za stálého míchání provaříme
5. Steaky s játry rozdělíme na talíře, podlijeme trochou omáčky, posypeme směsí cibule a žampionů, servírujeme s opečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy