Zprudka opečené steaky z hovězí svíčkové, servírované spolu s orestovanými kuřecími játry, podlité omáčkou z výpeku, posypané směsí cibule a žampiónů.
Ingredience:
700 g | hovězí svíčkové |
100 g | kuřecích jater |
80 g | žampionů |
30 g | kečupu |
500 ml | červeného vína |
3 lžíce | oleje |
2 ks | naťových cibulek |
1 ka | červené cibule |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, očištěnou naťovou cibulku nakrájíme na silnější špalíčky a oloupanou červenou cibuli na měsíčky, pak vše v pánvi na lžíci rozehřátého oleje osmahneme, osolíme a opepříme
2. Očištěná kuřecí játra opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky
3. Maso odblaníme, nakrájíme na 4 vysoké steaky, osolíme i opepříme a v jiné pánvi na zbylém rozehřátém oleji opečeme z každé strany asi 4 minuty, pak je vyjmeme a zprudka orestujeme játra, poté steaky i játra dopečeme v předem vyhřáté troubě na 220 °C, pečeme 5-7 minut, potom vyjmeme a udržujeme v teple
4. Do výpeku přilijeme červené víno, přidáme kečup a za stálého míchání provaříme
5. Steaky s játry rozdělíme na talíře, podlijeme trochou omáčky, posypeme směsí cibule a žampionů, servírujeme s opečenými bramborami.