REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sváteční roštěnky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z hovězího roštěnce nakrájené roštěnky, marinované, opečené zprudka na oleji, servírované s kolečky cibule, vaječným volským okem a hořčicí.


Ingredience:
4 ksroštěnky (z hovězího roštěnce)
4 ksvejce
2 ksvětší stroužky česneku
1 kscibule
1 lžička hladké mouky
60 gslaniny
1 sklenkapiva
hořčice
zelená petrželka
mletý pepř
sůl
olej na smažení

Postup:

1. Mírně naklepané, po krajích nakrojené roštěnky dáme do misky
2. Osolíme je, potřeme utřeným česnekem, zalijeme pivem a dáme do druhého dne do chladničky rozležet
3. Druhý den roštěnky opepříme a ve vroucím oleji opečeme jako minutka z obou stran tak po 4 minutách
4. Maso vyjmeme a uchováme v teple, zbylý tuk po mase zaprášíme hladkou moukou, zarestujeme ji, zalijeme trochou vývaru a chvíli povaříme
5. Na orestované roštěnky položíme volské oko z vajíčka, osolíme, obložíme cibulí nakrájenou na kolečka a zdobíme kopečkem hořčice, podléváme šťávou z výpeku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy