Orestované plátky hovězí roštěnky přelité směsí zeleniny se šťávou.
Ingredience:
800 g | hovězího roštěnce |
360 g | rajčat |
180 g | paprikových lusků |
70 g | cibule |
50 g | másla |
50 g | tuku |
10 g | hladké mouky |
4 g | feferonky |
1 g | mletého černého pepře |
300 ml | vody |
sůl |
Postup:
1. Omytý kus roštěnce nakrájíme na plátky, mírně je naklepeme paličkou, okrajové blány nařízneme, maso osolíme, posypeme pepřem a poprášíme hladkou moukou
2. Roštěnky zprudka orestujeme po obou stranách v horkém tuku, pak je vyjmeme a uchováme v teple
3. Do výpeku přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, očištěné, opláchnuté, na nudle nakrájené papriky, drobně rozsekané feferonky a na kousky nakrájená, omytá rajčata
4. Zeleninovou směs krátce podusíme, přidáme horkou vodu, znovu podusíme a nakonec zjemníme máslem
5. Při servírování roštěnky přeléváme podušenou zeleninou se šťávou.
– Jako přílohu používáme různě upravené brambory nebo rýži.