REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uherská roštěná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované plátky hovězí roštěnky přelité směsí zeleniny se šťávou.


Ingredience:
800 ghovězího roštěnce
360 grajčat
180 gpaprikových lusků
70 gcibule
50 gmásla
50 gtuku
10 ghladké mouky
4 gfeferonky
1 gmletého černého pepře
300 mlvody
sůl

Postup:

1. Omytý kus roštěnce nakrájíme na plátky, mírně je naklepeme paličkou, okrajové blány nařízneme, maso osolíme, posypeme pepřem a poprášíme hladkou moukou
2. Roštěnky zprudka orestujeme po obou stranách v horkém tuku, pak je vyjmeme a uchováme v teple
3. Do výpeku přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, očištěné, opláchnuté, na nudle nakrájené papriky, drobně rozsekané feferonky a na kousky nakrájená, omytá rajčata
4. Zeleninovou směs krátce podusíme, přidáme horkou vodu, znovu podusíme a nakonec zjemníme máslem
5. Při servírování roštěnky přeléváme podušenou zeleninou se šťávou.

Doporučení:

– Jako přílohu používáme různě upravené brambory nebo rýži.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy