REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Steaky ze svíčkové na bylinkách a másle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka na pánvi opečené odleželé špalíčky hovězí svíčkové, chvíli dopečené v troubě doměkka, jak kdo má rád.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4-6 kssteaků z pravé svíčkové
2 ksvětší stroužky česneku
125 gmásla
několik snítek tymiánu a rozmarýnu
čerstvě namletý pepř
hrubozrnná sůl
olej

Postup:

1. Steaky zbavíme šlach, tuk necháme (ten dělá chuť masa), nakrájíme přes vlákno na 3-4 cm silné špalíky, ty rukou jemně zploštíme a pak vytvarujeme na pěkné steaky
2. Maso pěkně z vrchu osolíme, okořeníme pepřem, pokapeme kvalitním olejem a dáme chvíli odležet (pokud je nebudeme ještě ten den připravovat, tak je nesolíme, aby maso nepustilo vodu)
3. Steaky vložíme na rozehřátou pánev (jsou-li naložené v oleji, tak na sucho, jinak do trochy rozehřátého oleje), přidáme tymián, rozmarýn, 2 vrchovaté lžíce másla a 2 ks nožem nebo rukou rozklepnuté stroužky česneku, opékáme zprudka, 2-3 minuty z každé strany
4. Maso vyskládáme do pekáčku a přelijeme výpakem z pánve, přidáme i bylinky a česnek z pánve,v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme 8-10 minut, podle toho jak moc chceme steaky propečené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy