REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

T-bone steak s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka orestované T-bone steaky s omáčkou z morku, smetany a koňaku.


Ingredience:
Suroviny pro 4 porce:
4 ksT-bone steaků
1 kscibule
400 ghub šii-také
50 ghovězího morku
100 mlsmetany na šlehání
4 clkoňaku
2 lžíceplnotučné hořčice
2 lžícesekané petrželky
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou cibuli nakrájíme na kostičky a houby na plátky
2. Maso osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji prudce orestujeme z obou stran (2 minuty)
3. Potom teplotu snížíme a na mírném ohni maso pomaleji dopékáme ještě asi 6-8 minut
4. Teplé maso zabalíme do alobalu, aby nám nevychladlo
5. V další pánvi rozehřejeme pokrájený morek, přidáme pokrájenou cibuli, houby, osolíme, opepříme a vše společně podusíme
6. Tuk z masa slijeme a do výpeku, přidáme směs z morku, cibule a hub
7. Dochutíme hořčicí, koňakem, sladkou smetanou a vše krátce povaříme
8. Nakonec přimícháme sekanou petrželku a podáváme s masem.

Doporučení:

Když nemáte T-bone, můžeme ho nahradit roštěnkou, stejně tak houby šii-také můžete nahradit žampióny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy