REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Steak s houbovou směsí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pěkně odleželé plátky vysokého roštěnce, zprudka opečené na pánvi, po odpočinutí pokladené orestovanou směsí hub, slaniny a cibule, zapečené v troubě posypané sýrem.


Ingredience:
600 gvysokého roštěnce (rib eye)
50 ganglické slaniny
50 gstrouhaného sýru
20 gsušených hub
1 kscibule
máslo
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na plátky, potřeme olejem (nenaklepáváme, nesolíme) a 1 hodinu necháme uležet
2. Rozpálíme pánev a steak opečeme 2-3 minuty z každé strany
3. Na opečený steak dáme na vrchní stranu kousek másla, přiklopíme pokličkou a necháme 10 minut rozležet
4. Opečené steaky osolíme, opepříme a dáme stranou na teplé místo
5. Ve výpeku v pánvi osmahneme nakrájenou cibulku, anglickou slaninu a předem namočené a důkladně okapané houby, osolíme, opepříme
6. Hotovou směs navršíme na steaky, posypeme nastrouhaným sýrem a necháme ve vyhřáté troubě roztavit sýr
7. Podáváme s pečenými, nebo vařenými brambory a zeleninovou oblohou.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy