Část dne a celou noc marinované nudličky hovězího masa druhý den zprudka orestované na pánvi, pak podušené doměkka spolu s hranolkami celeru, podlité trochou vývaru. Recept podle Nadi Indruchové.
Ingredience:
500-600 g | hovězího masa (svíčková, kýta, plec ...) |
150 g | na hranolky pokrájeného celeru |
2 špetky | třtinového cukru |
trochu hovězího vývaru | |
nadrcený pepř | |
olivový olej | |
balzamiko | |
vorčestr | |
sůl |
Postup:
- Hovězí nakrájené na nudličky, nadrcený pepř, olivový olej, vorčestr, a balzamiko z Modeny… to necháme půl dne a noc v lednici marinovat
- Na pánev nalijeme trochu oleje, vložíme maso včetně marinády a restujeme cca 10 minut, několikrát maso otočíme
- Přidáme na hranolky pokrájený celer, osolíme, dochutíme drceným pepřem, přidáme 2 špetky třtinového cukru, nakonec trochu podlijeme hovězím vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka… doba dušení záleží na typu použitého masa.
Foto: Naďa Indruchová