REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinované hovězí nudličky na pepři a celeru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Část dne a celou noc marinované nudličky hovězího masa druhý den zpudka orestované na pánvi, pak podušené doměkka spolu s harnolkami celeru, podlité trochou vývaru. Recept podle Nadi Indruchové.


Ingredience:
500-600 ghovězího masa (svíčková, kýta, plec ...)
150 gna hranolky pokrájeného celeru
2 špetkytřtinového cukru
trochu hovězího vývaru
nadrcený pepř
olivový olej
balzamiko
vorčestr
sůl

Postup:
  1. Hovězí nakrájené na nudličky, nadrcený pepř, olivový olej, vorčestr, a balzamiko z Modeny… to necháme půl dne a noc v lednici marinovat
  2. Na pánev nalijeme trochu oleje, vložíme maso včetně marinády a restujeme cca 10 minut, několikrát maso otočíme
  3. Přidáme na hranolky pokrájený celer, osolíme, dochutíme drceným pepřem, přidáme 2 špetky třtinového cukru, nakonec trochu podlijeme hovězím vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka… doba dušení záleží na typu použitého masa.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy