REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maminčina roštěná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky osolené a pepřem okořeněné roštěnky zprudka opečené na cibulce a slanině, pak podušené, podlité hovězím vývarem, ochucené citronovou kůrou, ke konci dušení přelité zakysanou smetanou smíchanou s vínem.


Ingredience:
600 groštěnky
100 ganglické slaniny
2 kscibule
2 dlhovězího vývaru
1 dlbílého vína
4 lžícezakysané smetany
1 lžičkacitronové kůry
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Roštěnku nakrájíme na plátky (4 ks po 150 g), podle potřeby odstraníme tukovou blánu, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme
2. V širokém hrnci nebo pánvi na másle opečeme nakrájenou anglickou slaninu a cibuli
3. Vložíme roštěnky, opečeme krátce z obou stran, podlijeme vývarem, přidáme citronovou kůru a dusíme do měkka
4. Když maso změkne, rozmícháme smetanu s bílým vínem, podle potřeby osolíme, opepříme a krátce povaříme
5. Roštěnky podáváme třeba s domácími nočky, nebo knedlíkem či rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy