REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roštěná na roštu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Minutka z hovězího masa, plátek pravého roštěnce opečený na oleji, servírovaný podlitý omáčkou z výpeku.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
150-200 gpravého roštěnce
mletý černý pepř
sůl
olej
kousek másla
hladká mouka
vlažná voda nebo vývar

Postup:

1. Z pravého roštěnce ukrojíme roštěnou o hmotnosti 150-200 g, nařízneme okraje, naklepeme paličkou, opepříme a osolíme
2. Takto připravené maso na pánvičce v rozpáleném oleji opečeme z obou stran (asi 5 minut)
3. Opečené maso vyjmeme, uchováme v teple, šťávu zaprášíme haldkou moukou, osmahneme, zředíme vlažnou vodou nebo vývarem a chvíli povaříme
4. Šťávu zjemníme kouskem másla a dle chuti přisolíme, hotovou šťávu přecedíme přes cedník
5. Roštěnku servírujeme podlitou omáčkou.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Dušená rýže nebo vařené brambory, přírodně upravená (podušená) zelenina a různé zeleninové saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy