Na pánvi opečené steaky z hovězí svíčkové, přesně ze špičky hovězí svíčkové, servírované s omáčkou připravenou z výpeku po mase a dalších surovin.
Ingredience:
600-800 g | filet mignon (špičky hovězí svíčkové) |
200 ml | smetany ke šlehání |
0,4 l | BIO hovězího vývaru |
3 lžíce | nakrájené šalotky |
3 lžíce | koňaku nebo brandy |
3 lžíce | másla |
2 lžíce | okapaného zeleného pepře ve slaném nálevu |
Postup:
- Zredukujte hovězí vývar na polovinu. Mezitím rozpusťte máslo ve velké pánvi na středním plameni.
- Steaky osolte a opepřete. Opečte je na požadovanou propečenost, u medium-rare asi 4 minuty z každé strany. Přeneste steaky na nahřátý talíř.
- Do stejné pánve přidejte nakrájenou šalotku a restujte 2 minuty. Odstraňte z tepla. Přidejte zredukovaný hovězí vývar, šlehačku, 3 lžíce koňaku a zrnka zeleného pepře. Vařte, dokud směs nezhoustne na konzistenci omáčky – asi 6 minut. Podle chuti dochuťte pepřem.
- Nalijte omáčku na steaky a podávejte se salátem nebo pečenými bramborami.