REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bifteky s restovanými hříbky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bifteky z pravé svíčkové připravené na pánvi na oleji, po opečení dopečené v alobalu v troubě, pak servírované s hříbky orestovanými v části výpeku po opečeném mase.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 ksplátky hovězí svíčkové (vyšší plátky tak 3 cm silné)
300 ghříbků (hřib smrkový, dubový, hnědý)
1 lžícemásla
1 lžičkanasekaného rozmarýnu
5 clbílého vína
drcený barevný pepř
olivový olej
sůl

Postup:
  1. Bifteky lehce naklepeme rukou, potřeme olejem, osolíme, necháme 1 hodinu odležet.
  2. V pánvi rozpálíme olivový olej, bifteky opékáme z každé strany 3 minuty.
  3. Opečené bifteky položíme na čtverec alobalu, každý zvlášť, necháme 5 minut odpočinout.
  4. Troubu rozhřejeme na 220 C, bifteky zabalíme do alobalu a necháme 4-5 minut dopéct v troubě. Získáme středně propečený biftek – medium rare.
  5. Část šťávy v pánvi po opečení bifteků slijeme, přidáme máslo, necháme rozehřát, přidáme plátky hříbků, nasekaný rozmarýn, zastříkneme bílým vínem, osolíme.
  6. Hříbky restujeme za občasného promíchání, otáčení 5-6 minut.
  7. Na talíře rozdělíme propečené bifteky, posypeme drceným barevným pepřem, přidáme orestované hříbky.
Doporučení:

Skvělá příloha k tomuto pokrmu jsou šťouchané brambory se slaninou a pórkem.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Světová kuchyně? Která je vaše nejoblíbenější hned po té naší české?

A máme tu nové téma měsíce! Díky možnosti cestovat, ale i tisíců restaurací otevřených v Česku, které se orientují na propagaci pokrmů téměř z celého světa, dnes i my Češi můžeme porovnat naši českou kuchyni s tou světovou. Nás zajímá, která zahraniční kuchyně dokázala Čechy oslovit a stala se pro nás tou nejoblíbenější, samozřejmě hned po té naší české.

číst dále ...

Fusilli, makaróny nebo lasagne: Vyznáte se v těstovinách?

Zapékané, plněné, s omáčkou i bez, slané i sladké, pro milovníky masa i vegetariány, milované dětmi stejně jako dospělými. Bez těstovin rozličných druhů a chutí už by si většina z nás neuměla svůj jídelníček představit. Poodhalte jejich historii a naučte se, jak který druh co nejlépe využít.

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

K létu patří grilování. Inspirujte se recepty ze surovin ze sousedství

Také cítíte, že něco visí ve vzduchu? Nemějte tentokrát obavy, máme totiž na mysli vůni grilu. Grilovací sezona je v plném proudu, proto nezahálíme a nabízíme inspiraci v podobě jednoduchých a chuťově pestrých receptů, v nichž nechybí suroviny z našich krajů. Jedná se o to nejlepší, co u nás máme – výrobky oceněné značkou kvality Regionální potravina. Toto prestižní krajské ocenění mohou získat produkty pouze jednou za rok. Pojďte si s námi užít letní chutě naplno a vyzkoušet výherní výrobky v rámci následujících receptů: opečený chleba s Javořickou pomazánkou a grilovanou paprikou, grilované kotlety s dipem ze zakysané smetany, hořčice a kerblíku a grilovaný mladý římský salát s ořechy a uzeným špekem. Jako bonus přidáváme smaženého kapra v pivním těstíčku s majonézou z meduňky.

číst dále ...

Vyzkoušejte burratu – italský sýr plný překvapení

Košík.cz představuje další přírůstek do své privátní řady Authentic, která klade důraz na prvotřídní kvalitu, poctivé zpracování a jasný původ surovin. Novinkou jsou italské sýry od Antonia Manieriho, který se řemeslu naučil v městečku Venosa v Itálii od svého dědečka sýraře. Svoje zkušenosti využil o několik let později v Praze, kde s ženou otevřel populární kavárničku se sýrárnou Latteria di Antonio. Základem jeho sýrů, stejně jako u dalších Authentic produktů, je poctivá ruční práce. Antonio zpracovává mléko z farmy Voděrádky v Říčanech, ze kterého vznikají pravé italské sýry lahodné chuti.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy