REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bifteky pikantní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi opečené menší bifteky, servírované obalené ve směsi z podušených hub smíchaným se šunkou a dochucených citrónem.


Ingredience:
400 ghovězího masa zadního (nejlépe však ze svíčkové)
100 gčerstvých hub
50 gmásla
50 gšunky
4 lžíceoleje
1/2 kscitónu
zelená petržel
pepř
sůl

Postup:

1. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme naklepané, osolené menší bifteky, které zprudka opečeme po obou stranách, pak maso vytáhneme a uchováme v teple
2. Do tuku přidáme na nudličky nakrájenou šunku, na plátky nakrájené houby podušené ochucené citrónem a pepřem na másle, a jemně sekanou zelenou petrželkou
3. Směs zamícháme, vrátíme spět bifteky a touto směsí je na pánvi obalíme, maso mírně podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme zbytek čerstvého másla a vše dodusíme doměkka.

Doporučení:

Podáváme s bramborem nebo rýží a salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy