Na pánvi opečené menší bifteky, servírované obalené ve směsi z podušených hub smíchaným se šunkou a dochucených citrónem.
Ingredience:
400 g | hovězího masa zadního (nejlépe však ze svíčkové) |
100 g | čerstvých hub |
50 g | másla |
50 g | šunky |
4 lžíce | oleje |
1/2 ks | citónu |
zelená petržel | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme naklepané, osolené menší bifteky, které zprudka opečeme po obou stranách, pak maso vytáhneme a uchováme v teple
2. Do tuku přidáme na nudličky nakrájenou šunku, na plátky nakrájené houby podušené ochucené citrónem a pepřem na másle, a jemně sekanou zelenou petrželkou
3. Směs zamícháme, vrátíme spět bifteky a touto směsí je na pánvi obalíme, maso mírně podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme zbytek čerstvého másla a vše dodusíme doměkka.
Podáváme s bramborem nebo rýží a salátem.