REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Biftek s karotkou a žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené a okořeněné plátky svíčkové podávané s podušenou mrkví a žampiony.


Ingredience:
800 gsvíčkové ze střední části
4 lžícebílého vína
3 lžíceolivového oleje
2 lžícemásla
8 ksžampionů
4 kskarotky
4 ksplátků bylinkového másla
hrst nasekané petrželky
citronová šťáva
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou svíčkovou nakrájíme na silnější plátky, roztlačíme dlaní a vytvarujeme zpět do původního tvaru a výšky, pak opepříme, potřeme většinou olivového oleje a necháme v chladu 1 hodinu odležet
2. Očištěné žampiony nakrájíme na klínky a oloupanou karotku nakrájíme na kolečka
3. V pánvi na rozpáleném zbylém oleji zprudka opečeme připravené bifteky ze všech stran a dopečeme při nižší teplotě, na středně propečený biftek asi 4 minuty po každé straně a uchováme stranou v teple, aby nevystydly
3. V jiné pánvi na 1 lžíci rozehřátého másla osmahneme nakrájené žampiony i karotku, osolíme, opepříme, zastříkneme bílým vínem a necháme chvíli podusit (karotka však musí zůstat křehká), nakonec vmícháme zbylé máslo, dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, sundáme z tepla a vmícháme na jemno nasekanou petrželkou 4. Bifteky osolíme, na každý položíme plátek bylinkového másla a podáváme s karotkou a žampiony.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy