REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Biftek s liškami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Den odleželé plátky hovězí svíčkové, druhý den zprudka krátce opečené na pánvi na oleji, servírované s podušenými liškami.


Ingredience:
500-600 ghovězí svíčkové
200 ghub lišek
50 gkapary
1 kscibule
1 lžičkamásla
mexická omáčka salsa ranchera
worchesterská omáčka
olej nebo sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a necháme do druhého dne uležet
2. Druhý den bifteky pečeme na oleji nebo sádle z každé strany 5-6 minut, opečené bifteky přendáme na nahřáté talíře nebo mísu
3. Část výpeku slijeme a na zbytku tuku v pánvi nasypeme nakrájené lišky, cibuli a nasekané kapary, zakápneme worchestrem, osolíme a opepříme, houby podusíme do měkka
4. Hotové lišky nakonec zjemníme lžičkou másla
5. Bifteky potřeme lehce omáčkou salsa ranchera, navršíme podušené lišky a podáváme s vařeným bramborem, nebo smaženými hranolky.

Poznámka:

Recept i foto: D.M.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy