REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Francouzský biftek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Steaky z 200 g pravé svíčkové zalité smetanovou omáčkou.


Ingredience:
Suroviny na 4 porce:
4 ksdobře odleželých špalíčků hovězí svíčkové
4 kskuliček nového koření
20 gmásla
250 mlsladké smetany ke šlehání
4 clkoňaku
2 lžíceoleje
1 lžícečerného pepře
1 lžícebílého pepře
sůl

Postup:

1. Bílý pepř, černý pepř i nové koření nahrubo roztlučeme a nasypeme na prkénko
2. Ve směsi pak obalujeme maso z obou stran
3. V těžké pánvi rozehřejeme olej, maso pak zprudka opečeme 1 minutu z každé strany, snížíme teplotu a steaky ještě dopékáme 2 až 4 minuty podle toho, jak chceme mít maso propečené
4. Hotové maso osolíme
5. Bifteky necháme chvilku odpočinout a potom zabalíme do alobalu, aby zůstaly teplé (propečený biftek můžeme zkoušet prstem, pokud se dá lehce zmáčknout, je uvnitř krvavý)
6. Z pánve slijeme tuk, rozehřejeme ji na nejvyšší stupeň, přípečky rozředíme koňakem, přidáme máslo, sladkou smetanu a vše dobře promícháme
7. Omáčku odpaříme, až zhoustne
8. Hotovou ještě podle potřeby dochutíme solí
9. Bifteky položíme na talíř a přelijeme omáčkou.

Doporučení:

Příloha: Opékané brambory, krokety nebo hranolky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy