REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Flank steak v argentinským koření

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku na pánvi opečený velký kus silného steaku z hovězího pupku (spodního šálu), ochucený argentinckým kořením, servírovaný nakrájený na tenké plátky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 ghovězího masa z pupku - spodní šál, tzv. flank steak
argentické koření
olivový olej
pepř
sůl

Postup:

1. Hovězí maso omyjeme, osušíme, hojně posypeme argentinským kořením a nejlépe čerstvě namletým pepřem (nesolíme!)
2. Steak naložíme do olivového oleje a necháme v lednici odležet 3. Těsně před podáváním maso v celku zprudka orestujeme po 3-4 minutách z obou stran, kdo má rád propečenější, tak i o něco málo déle
4. Opečený steak necháme asi 2 minuty odležet, pak ho nakrájíme na tenké plátky, které horké ihned servírujeme.

Doporučení:

Maso si strávníci solí až na talířích podle své chuti!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy